Har du katt?

Kattunge ainaSommeren er på vei, folk skal på ferie, dyrene blir dumpet, kattunger florerer og telefonen kimer i ett sett…

Når vi får henvendelser om at katter eller kattunger er gått seg bort, ber vi de som har funnet katten sette inn annonse i avisen. Selv legger vi det ut på Dyrebeskyttelsen Mandal sine nettsider og på våre facebook side hvor mange deler det videre å vi får spredd budskapet fort.

Om ikke eier tar kontakt etter ei uke tar vi med pus til dyrelegen for en helsesjekk. Dyreleger har hjelpeplikt og dermed må de behandle pus om den har øremidd, orm o.s.v. .

Spesielt på denne tiden av året har vi kattunger som må flaskes opp, vi får inn gravide katter som må være i fosterhjem til de har fått kattungene og kattungene er store nok til å klare seg selv. Da har vi plutselig ikke så mange fosterhjem igjen som kan ta inn puser til eier melder seg. . Det er karantene tid fra de får vaksine til de får gå sammen med de andre kattene på huset pga smittefare. Karantenetiden er på 10 dager og derfor er vi nødt til å vaksinere de tidligst mulig slik at vi kan få de opp på huset og ha et fosterhjem klart til nødstilfeller.

Om eier melder seg etter vi har behandlet og vaksinert pus må vi be eier om å dekke utgiftene våre slik at vi kan hjelpe en pus som ikke har eier å ikke har noen til å ta vare på den. Vi har ikke statsstøtte og er derfor avhengig av frivillige som jobber ulønnet, gaver, donasjoner o.l. . For å slippe dette kan du enkelt chippe pus hos en dyrelege, slik at når vi evt får inn pus kan vi skanne katten og vi får opp hvem som eier den. Da er det bare en telefon istedenfor at vi bruker en halv dag i telefonen for å skaffe fosterhjem, annonsering o.l.

Det er på sommeren det som regel er størst pågang ang dumping for folk skal på ferie, gravide katter osv. Det er også den tiden de fleste tar ferie på, da er det også noen av oss i dyrebeskyttelsen som reiser på ferie og det blir mindre folk, mindre fosterhjem, mindre kapasitet, men likevel mer jobb på de som ikke reiser.