Om oss

Dyrebeskyttelsen Norge Mandal er en lokalavdeling som tilhører Dyrebeskyttelsen Norge.

Vi ble stiftet i 2002 og har siden da hjulpet mange dyr i nød. Lokalavdelingen er drevet av dedikerte dyrevenner som jobber frivillig for dyrene. Vi får ingen lønn eller godtgjørelser.

Vi konsentrer oss om de hjemløse dyrene, de som ikke har noen andre. De som har blitt forlatt eller dumpet, eller født til et liv som hjemløs. Det er disse dyrene vi må prioritere og vi har ikke kapasitet til å hjelpe privatpersoner med omplassering av sine dyr. Ingen dyr skal måtte omplasseres fordi man ikke lenger har tid eller fordi barn eller voksne blir lei. Tenk deg om på forhånd før du skaffer deg et kjæledyr. Skulle det være helt nødvendig å omplassere sin firbeinte venn anbefaler vi å gjøre en grundig sjekk av hva slags erfaring og intensjoner det nye hjemmet har. Legg ut annonse på internett og forhør deg med venner og kjente. Kanskje er det noen du stoler på som likevel er på utkikk etter et kjæledyr.

Det er Mattilsynet og Dyrevernsnemda som har ansvaret for dyrevern i Norge. Vet du om mislighold eller vanskjøtsel av dyr så må du kontakte dem. Se telefonnummer under fanen “viktige telefonnummer”

DN Mandal har som ofte sprengt kapasitet . I den anledning vil vi minne om hjelpeplikten alle har hvis man kommer over syke og skadede dyr eller dyr i nød.

§ 4. Hjelpeplikt
Enhver som påtreffer et dyr som åpenbart er sykt, skadet eller hjelpeløst, skal så langt mulig hjelpe dyret. Dersom dyret er et dyr fra dyrehold eller storvilt, og det ikke er mulig å yte god nok hjelp, skal eieren eller politiet varsles umiddelbart.

– Hentet fra Loven om Dyrevelferd-

Vårt budskap er respekt for individet og vi jobber for at dyr skal vises respekt, medfølelse og toleranse på lik linje med mennesker.

Dyrebeskyttelsen Norge Mandal ser hvert dyrs egenverdi og har ingen begrensninger i form av rase, alder eller utseende.

– Ønsker du å være frivillig og gjøre en innsats for dyrene? Send oss gjerne en e-post til mandal@dyrebeskyttelsen.no

Adresse: Grensegata 20 , 4514 Mandal.

  • Bli medlem

    Medlemskap i DN Vi trenger hele tiden nye medlemmer for å kunne hjelpe flest mulig dyr. Et medlemskap er helt