ROCKY HAR FÅTT NYTT HJEM 2.11.14

Rocky er  2,5 år gammel (født 21.5.12).

Han kom til Dyrebeskyttelsen som valp, ble adoptert bort til et hjem som   har hatt han siden medio januar 2013.

De har ikke lenger mulighet til og ha han, og vi er derfor på utkikk etter nytt hjem.

Litt fakta om Rocky :

Størrelse: Skulderhøyde ca 65 cm, vekt ca 27 kg. Han er kastrert. Opphavet er ukjent. Han har mye likhet med støver, og så er det nokså sikkert litt bordercollie i han.

 

Han er en veldig fin hund, og vi får kommentarer om at han er flott å se på. Han er åpen og tilgjengelig. Han er en veldig glad hund, er ivrig og nysgjerrig. Han bjeffer sjelden. Han kan bli usikker på enkelte personer, særlig høye mørke menn, men det går over når han får tid til å bli kjent. Når han er usikker, trekker han seg tilbake og kan knurre litt, han gjør aldri tegn til å angripe. Han kan bli litt voldsom i aktiv lek, men det skyldes at han er ivrig. Han tar godt korreksjoner og roer seg ned når vi er strenge og tydelige. Han er nysgjerrig og oppsøker gjerne andre mennesker. Han kan bli veldig ivrig og «masete» når vi får gjester, men roer seg som regel når han får hilst på alle. Han vil gjerne bort til andre hunder og leke, da logrer han og pistrer. Vi har ikke opplevd at han har slåss eller villet slåss med andre hunder.

 

Rocky er veldig glad i å være ute. Han har det aller best når han går fritt i skog og utmark. Han kommer tilbake når vi kaller han inn, men ikke alltid med en gang. Nå i sommerhalvåret har hatt gått i bånd hele tiden, så det er en stund siden vi øvde på innkalling. Han snuser mye og graver endel. Han liker godt å base i snø, og vi har hatt han med på flere lange skiturer – han trekker godt. Han er tydelig interessert i fugl. Vi har begynt å sykle med han, og det liker han også. Han liker ikke å være alene ute i hundegård. Han har en tendens til å dra i båndet når vi går på tur, særlig i starten av turen når han er ivrig.

 Han lystrer stort sett kommandoene «sitt», «ligg», «stå», og vi som regel også «bli». Han er veldig sosial, og vil helst være i samme rom som oss hele tiden. Han har knyttet seg mest til far i huset, men godtar også ordre fra oss andre. Han er veldig grei i bil, aldri noe problem å kjøre langturer med han. Han har ikke vært redd under tordenvær eller når det er fyrverkeri.

Han trenger mye aktivitet for å trives. Og han vil nok ha godt av mer oppmerksomhet og trening på kommandoer. Vi tror han vil få det best hvis han kan bo et sted hvor han kan løpe mye fritt. Og sammen med noen som har tid til å gå turer. Får han mye trim, er han veldig grei å ha i hus, og kan godt være hjemme alene i perioder i løpet av dagen. Han fungerer godt i familie og er veldig snill med barn.

Vi tenker at en familie med litt større barn, og gjerne en familie som allerede har hund.

Da vi har erfaring på at Rocky synes det er veldig godt og støtte seg til andre trygge hunder. Tenker vi at det er et stort pluss om dere har hund fra før.