Har du funnet en katt?

Mange tar kontakt med oss fordi de har funnet en katt som de ikke kjenner eier til.

  • Noen katter bærer halsbånd, se etter dette. Her står ofte telefonnummer til eier.
  • Se om katten er ørkemerket og ta den med til dyrlege for å se om den er chippet. ( Flere og flere id-chipper kattene sine, slik at en dyrlege kan lese av chip inni pelsen for å finne fram til eier)
    Øremerking: Tall som er tatovert inn i kattens øre.  Les av nummeret og gå inn på www.dyreidentitet.no for å søke fram navn på eier.
    Chip: Noen ganger er det markert et tegn og ikke tall i kattens øre. Dette indikerer at katten er chippet og man må ta katten til veterinær som kan scanne og finne eier (Det er gratis å få lest av chip) En katt kan være chippet selv om det ikke er merke i øret, så er katten så tam at du kan få tak i den, nøl ikke med å ta den med deg til dyrlege.
  • Tror du at du vet hvem som kan eie katten, ta en telefon til den du tror eier katten, du kan være heldig å treffe riktig.
  •  TA BILDE! DN Mandal legger ut bilder av katten og etterlyser eier både på facebook og vi kan også legge det ut på hjemmesiden vår. I tillegg kan du annonsere gratis på internettsiden http://www.dyrebar.no/
  • Sett inn annonse i lokalavisen slik at du når de som ikke er så ivrige brukere av internett, heng opp lapper på butikker eller postkassestativ. Katten du har kommet over har etter all sannsynlighet et hjem som den er kommet bort fra, og eiere som savner den.

 

– Dersom du kommer over en katt som har gått seg bort oppfordrer vi deg til å ta katten i hus mens du leter etter eier. Katten blir ikke mindre hjemløs eller sulten av å bare fortsette å være ute. Den blir derimot redd, kald, sulten og i verste fall syk. Du har en plikt til å hjelpe dyr i nød – og en katt i en slik situasjon er i nød.

– Hvis ikke eier melder seg:

DN Mandal har ikke den luksusen med hjem som bare står og venter på å ta i mot hjemløse katter. Vi spør derfor alltid først om du selv har mulighet til å beholde katten i en periode mens vi leter etter nytt hjem. Har du ikke mulighet til dette, vil vi gjøre det vi kan for å hjelpe så sant vi har kapasitet. Ta kontakt så vi sammen kan se på løsninger.


NYHETER     

Lyst til å støtte de hjemløse dyrene?

Vipps: 510869

Kontonr: 2801.08.67160

Grasrotandel: Send SMS <>
til 60000

SMS: “MADB” til 2271 og støtt oss automatisk med kr. 100,-

Les mer »
NYHETER     

Vi har fått Instagram og SnapChat!

Brukernavn på Instagram: dyrebeskyttelsen.mandal Brukernavn på Snapchat: dn.mandal Legg oss gjerne til, se ting som ikke kommer på facebook! 😀

Les mer »
NYHETER     

Nyttårsaften er for mange dyreeiere en festdag forbundet med stress og mas. Mange dyr (og mennesker) blir skremt av lyden

Les mer »
NYHETER     

Fordeler med en litt eldre katt

Noen vil ikke adoptere voksne katter, men heller kattunger fordi dem er søte og små, og i frykt for at

Les mer »
NYHETER     

Mat for kastrerte katter

Etter kastrering/sterilisering vil kattens stoffskifte bli lavere, energibehovet vil synke med ca 30%, i tillegg til at mange kastrerte/steriliserte katter

Les mer »
NYHETER     

Visste du dette om ID-chip?

ID-merking gjør at kjæledyr som har kommet på avveie kan komme tilbake til deg dersom de blir funnet og levert

Les mer »
NYHETER     

Det er mange myter rundt hunnkatter og sterelisering.

Det er mange myter rundt hunnkatter og sterilisering. Mange tror at katten bør ha et kull med kattunger før den

Les mer »